Billabong Magyarország | Surf | Wake | Snow

slide

Billabong Surf Camp - 2016 2016.03.01.

Franciaország | 2015. szeptember 09. -  25.
2016-ben újra megrendezzük a legjobb helyszínű surftúrát Vieux Boucau-ben. Hosszú évek óta visszajárunk ide. A gyönyörű óceán parti szállás hihetetlen napnyugtáival önmagában is csodálatos, de az hogy a házunk előtt törik a hullám, és 1 perces csoszogásra egy újabb csoda. Nem véletlenül a "Waves in the Garden" táborunk mottója.

A tábor évek óta hasonló koreográfiával fut. Kisbuszokkal utazunk a helyszínre kb. 22 órán keresztül, hogy eljussunk oda, ahol a hullámok törnek és a tábor lakóinak lehetősége nyíljon az egyik leggyönyörűbb sportot elsajátítani. A tábor 2 hétig tart és ez alatt elsajátítjuk a surf alapjait, bejárjuk a környék szépségeit, nagyokat napnyugtás vacsizunk a szálláson, és nagyjából ennyi….és őszinte mosollyal érkezünk haza.

Tehát a tábor célja igazából és mindenekfelett a surf megtanulása, ezért a szállástól 2-3 percnyi sétára eső Billabong Surf School-al, hogy a felszerelést és az oktatást is a helyi legszínvonalasabb iskola adja. Ennek vezetője Thomas az egyik legjobb fej francia, akivel valaha találkoztunk. Nem beszélve arról, hogy volt surfversenyző és surf deszkakészítő. Az ő személye és a tábor lelkes vezetői garanciát adnak arra, hogy minden jelentkező a legjobbat hozza ki a lelkesedéséből!

Hogy mit jelent a táborban surfözni tanulni? Elsőként deszka és hullám elméleti ismeretek megszerzését, aztán a parton megtanuljuk a deszkán való mozgás alap elemeit, aztán a parti kis habokban gyakoroljuk a hullám elkapását, majd ahogy a természet és a tudásunk adja, úgy merészkedünk egyre közelebb a komolyabb hullámokhoz, és úgy fogunk egyre többet felpattanni a deszkára… 

Billabong SurfCamp 2012 from BBG on Vimeo.

A tábor ideje alatt lehetőség nyílik fakultatív surf programra. Ott van példáult Thomas paddle up túrája. Nyugodtabb hullám körülmények között paddle up surf felszereléssel – állni kell a nagyobb testű deszkákon és evezőkkel hajtani – járjuk be a környék partszakaszát. Fakultatív programként Sector 9 longboardjaink is lesznek, amivel le lehet ugrani reggel baguette-ért vagy be lehet kicsit járni a környéket. A környék sok egyéb szabadidős elfoglaltásgot is tarotogat, van a helszínen és a környéken sok beton gördeszkapark, kalandpark vagy akár egy golfpályán is eltöltheted az időt. Újdonságként az idei évben "kézműves programot" is tervezünk, hogy együtt alkossunk valami maradandó emléket. 

Az alapok elsajátítása általában kondíciótól és hullám körülményektől függően 3-4 napot vesz igénybe. Ezután jön a szorgos gyakorlás, amiben a tábor vezetői nyújtanak segítséget, de itt már önálló surf folyik. A napi gyakorlás egy átlagos kondíciójú embernél napi 1,5-3 óra, ennyi surf után masszív pihenésre, és kajálásra lesz szüksége mindenkinek. A maradék időben a „csak nyaralunk” programot ajánljuk. Akinek valóban komolyak a szándékai a hullámokat illetőleg, annak nagy szeretettel javasoljuk a táborra való felkészülést, amire a leghasznosabb az intenzív gyors úszás, hogy jobban birt az evezést és a fekvőtámaszokat, hogy dinamikusabban pattanj fel a deszkára. 

A szálláson 5db 2 személyes (jellemzően franciaágyas) és 1 db 4 személyes (emeletes ágy) szoba található, illetve 2 szoba felszerelés nélkül fog vendégül látni pár hazai jobb surf versenyzőt. A táborba való jelentkezés beérkezési sorrendben történik. A szobák beosztását a szervezők alakítják ki legjobb tudásuk szerint, a lehető legdemokratikusabban.

A táborban való étkezés általában úgy történik, hogy a közösségi hűtőben mindenki tárolhatja a saját ételeit, amit a helyszíni supermercadoban veszünk meg. A vacsorás főétkezések pedig megbeszélés szerint folynak, de általában ezek közösségi főzések és étkezések, hiszen együtt vacsorázni a szállás előtt a naplementében, annál nem tudtunk eddig jobbat kitalálni..:)

 

 

Alapár: 740 Euro, amely tartalmazza

* utazás kisbusszal
* szállás 14 éjszakára
* helyszíni közlekedés és szükség szerint más szörfös helyek látogatása, valamint minimum két kirándulás

Opciók:
* Surf deszka hosszútávú (10-14 nap)  bérlése 10 eur/nap, ill. 140 Euro a tábor teljes idejére (visszaigazolás alatt)
* Surf deszka és neoprén hosszútávú (10-14 nap)  bérlése 13 eur/nap, ill. 180 Euro a tábor teljes idejére (visszaigazolás alatt)

* Surf deszka rövidtávú bérlése  bérlése 12 eur/nap (visszaigazolás alatt)
* Surf deszka és neoprén rövidtávú  bérlése 15 eur/nap (visszaigazolás alatt)

* 3 napos csoportos oktatás 35 Euro (visszaigazolás alatt)
* További egyéni vagy csoportos oktatás, igény szerint van rá lehetőség
* Paddle up surf foglalkozás, igény szerint van rá lehetőség

Jelentkezés 300 Euro előleg befizetésével. A jelentkezés csak az előleg befizetése után érvényes. 
A teljes összeg befizetése 2016.08.01-ig.

A tábor együttműködő partnerei: Billabong, Sector 9 Longboards, Store 13 Budapest

A Store 13 jóvoltából a tábor résztvevői 10% kedvezményre jogosító Store 13 törzsvásárlói kártyát kapnak. A kártya határozatlan időre szól!

A táboron a két hetes periódusban, buszos utazással részt vevők előnyt élveznek.  Ennek ellenére ha az alapprogramtól eltérő módon szeretnél részt venni a táborban (egy hetes, opció, külön utazás, stb) akkor is érdeklődj bátran, szívesen találunk ki egyéni megoldásokat is! Ráadásul találtunk egy másik szállást, 2-3 perc kényelmes sétára a háztól, -  a jól ismert  L'emporte mellett -, amely még több lehetőséget biztosít számunkra az alapprogramtól eltérő megoldásokat illetően. 

Ha kedvet kaptál ehhez a táborhoz akkor jelentkezz, érdeklődj a következő címen:

E-mail: peter.makacs@boardsport.hu; Info: Makács Péter: +36.30.239.7745

Facebook esemény

 

2019 © Minden jog fenntartva

Billabong Magyarország | Surf | Wake | Snow - Billabong Surf Camp - 2016