Billabong Magyarország | Surf | Wake | Snow

slide

Billabong SurfCamp 2019 2019.07.15.

Franciaország | 2019. szeptember 06. - 22.
2019-ben újra megrendezzük a kedvenc szörf táborunkat Vieux Boucau-ben. Több, mint 10 éve visszajárunk ide. Nem véletlenül. A gyönyörű óceán parti szállás hihetetlen napnyugtáival önmagában is csodálatos, de az hogy a házunk előtt törik a hullám és 1 perces csoszogásra egy újabb csoda. Nem véletlenül a "Waves in the Garden" táborunk mottója.

  Billabong Surf Camp - Waves in the Garden

 

A tábor évek óta hasonló koreográfiával fut. Kisbuszokkal utazunk a helyszínre kb. 22 órán keresztül, hogy eljussunk oda, ahol a hullámok törnek és a tábor lakóinak lehetősége nyíljon a szörfözés élményét megélni, a sport alapjait elsajátítani. A tábor 2 hétig tart és ez alatt elsajátítjuk a surf alapjait, bejárjuk a környék szépségeit, nagyokat napnyugtás vacsizunk a szálláson .és őszinte mosollyal érkezünk haza.

Tehát a tábor célja igazából és mindenekfelett a surf megtanulása, ezért a szállástól 2-3 percnyi sétára eső Billabong Surf School-al, hogy a felszerelést és az oktatást is a helyi legszínvonalasabb iskola adja. Ennek vezetője Thomas az egyik legjobb fej francia, akivel valaha találkoztunk. Nem beszélve arról, hogy volt surfversenyző és surf deszkakészítő. Az ő személye és a tábor lelkes vezetői garanciát adnak arra, hogy minden jelentkező a legjobbat hozza ki a lelkesedéséből!

Hogy mit jelent a táborban surfözni tanulni? Elsőként deszka és hullám elméleti ismeretek megszerzését, aztán a parton megtanuljuk a deszkán való mozgás alap elemeit, aztán a parti kis habokban gyakoroljuk a hullám elkapását, majd ahogy a természet és a tudásunk adja, úgy merészkedünk egyre közelebb a komolyabb hullámokhoz, és úgy fogunk egyre többet felpattanni a deszkára…

A tábor ideje alatt lehetőség nyílik fakultatív surf programra. Ott van példáult Thomas paddle up túrája. Nyugodtabb hullám körülmények között paddle up surf felszereléssel – állni kell a nagyobb testű deszkákon és evezőkkel hajtani – járjuk be a környék partszakaszát. Fakultatív programként Sector 9 longboardjaink is lesznek, amivel le lehet ugrani reggel baguette-ért vagy be lehet kicsit járni a környéket. Tavaly a pumpa pálya nagyon extra volt. Biztos, hogy idén is vissztérünk. 
A környék sok egyéb szabadidős elfoglaltásgot is tarotogat, van a helszínen és a környéken sok beton gördeszkapark, kalandpark vagy akár egy golfpályán is eltöltheted az időt.

Az alapok elsajátítása általában kondíciótól és hullám körülményektől függően 3-4 napot vesz igénybe. Ezután jön a szorgos gyakorlás, amiben a tábor vezetői nyújtanak segítséget, de itt már önálló surf folyik. A napi gyakorlás egy átlagos kondíciójú embernél napi 1,5-3 óra, ennyi surf után masszív pihenésre, és kajálásra lesz szüksége mindenkinek. A maradék időben a „csak nyaralunk” programot ajánljuk. Akinek valóban komolyak a szándékai a hullámokat illetőleg, annak nagy szeretettel javasoljuk a táborra való felkészülést, amire a leghasznosabb az intenzív gyors úszás, hogy jobban birt az evezést és a fekvőtámaszokat, hogy dinamikusabban pattanj fel a deszkára.

A szálláson 5db 2 személyes (jellemzően franciaágyas) és 1 db 4 személyes (emeletes ágy) szoba található, illetve 1,5 szoba felszerelés nélkül fog vendégül látni pár hazai jobb surf versenyzőt. A táborba való jelentkezés beérkezési sorrendben történik. A szobák beosztását a szervezők alakítják ki legjobb tudásuk szerint, a lehető legdemokratikusabban.

A táborban való étkezés általában úgy történik, hogy a közösségi hűtőben mindenki tárolhatja a saját ételeit, amit a helyszíni supermercadoban veszünk meg. A vacsorás főétkezések pedig megbeszélés szerint folynak, de általában ezek közösségi főzések és étkezések, hiszen együtt vacsorázni a szállás előtt a naplementében, annál nem tudtunk eddig jobbat kitalálni..:)

Alapár: 815 Euro, amely tartalmazza

* utazás kisbusszal
* szállás 14 éjszakára 
* helyszíni közlekedés és szükség szerint más szörfös helyek látogatása, valamint minimum két kirándulás

Opciók:
* Surf deszka hosszútávú (10-14 nap) bérlése 12 eur/nap, ill. 150 Euro a tábor teljes idejére (visszaigazolás alatt)
* Surf deszka és neoprén hosszútávú (10-14 nap) bérlése 15 eur/nap, ill. 190 Euro a tábor teljes idejére (visszaigazolás alatt)

* Surf deszka és neoprén rövidtávú bérlése 15 eur/nap

* 3 napos csoportos oktatás 50 Euro 
* További egyéni vagy csoportos oktatás, igény szerint van rá lehetőség
* Paddle up surf foglalkozás, igény szerint van rá lehetőség

Jelentkezés 300 Euro előleg befizetésével. A jelentkezés csak az előleg befizetése után érvényes. 
A teljes összeg befizetése 2019.08.10-ig.

A tábor együttműködő partnerei: Billabong, Sector 9 Longboards, Store 13 Budapest

A táboron a két hetes periódusban, buszos utazással részt vevők előnyt élveznek. Ennek ellenére ha az alapprogramtól eltérő módon szeretnél részt venni a táborban (egy hetes, opció, külön utazás, stb) akkor is érdeklődj bátran, szívesen találunk ki egyéni megoldásokat is! Ráadásul találtunk egy másik szállást, 2-3 perc kényelmes sétára a háztól, - a jól ismert L'emporte mellett -, amely még több lehetőséget biztosít számunkra az alapprogramtól eltérő megoldásokat illetően.

Ha kedvet kaptál ehhez a táborhoz akkor jelentkezz, érdeklődj a következő címen:

E-mail: peter.makacs@boardsport.hu; Info: Makács Péter: +36.30.239.7745

2022 © Minden jog fenntartva

Billabong Magyarország | Surf | Wake | Snow - Billabong SurfCamp 2019